zondag 19 oktober 2014

* Roosbeef (& Daniel Johnston) *“Bent u een honden- of een kattenmens”, kent u die uitdrukking? SMoRaS moest er de afgelopen week opeens weer aan denken, zoals eigenlijk steeds als de debuut-cd van Roosbeef, de groep rondom Roos Rebergen, weer eens uit de kast komt: ‘Ze Willen Wel Je Hond Aaien Maar Niet Met Je Praten’. De titel zegt het al: Roos kiest niet voor de poes. Helaas wat ons betreft. Desondanks is het werk van Roosbeef ons dierbaar. Meestgedraaid van dit album: ‘Alleen’, ‘Te Heet Gewassen’ en vooral ‘Volle Magen’.

Al een paar jaar eerder (2006) verscheen van Roosbeef ‘Bouwvakkers’ op single. Bij de (soms ontroerende) optredens steevast goed voor een lach.


Een andere favoriet bij Roosbeef-concerten, een liedje dat de groep lange tijd enkel live speelde en dat pas in 2012 verkrijgbaar werd via het zes nummers tellende mini-album Warüm: ‘Leven van een Kunstenaar’, de Roosbeef-bewerking van “Story of an Artist’ van Daniel Johnston, in een vertaling van Robbert-Jan Henkes en Erik Bindervoet. Jammer genoeg legt die 2012-studio-opname het af tegen eerdere live-versies. Bekijk hier de prachtige uitvoering in Utrecht, 2009.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten