donderdag 18 september 2014

* Psapp *


Psapp (spreek uit: Sap) is een Britse band bestaande uit Carim Clasmann (gitaar) en Galia Durant (zang, keyboard, viool). Hun muziek kan je plaatsen onder ‘folktronica’, de noemer waar ook bands als Tunng, The Books en Four Tet onder geschaard worden. Ook wel laptop-folk of knisper-electronica, waar het melodietje belangrijker is dan het beatje. Daarbij maakt Psapp voor hun indiepop graag gebruik van speelgoedinstrumenten en andere rare geluidjes. Zoek de badeend in het volgende nummer, van hun eerste plaat Tiger My Friend.

Psapp-Rear Moth (2004)

Twee jaar later verscheen het tweede album The Only Thing I Ever Wanted, waarvan opener ‘Hi’ ook op single verscheen, aangevuld met nog een viertal tracks. Een daarvan was ‘Side Dish’, dat een YouTuber inspireerde tot dit clip-werkstukje:

Psapp-Side Dish (2006)

Na een derde album in 2008 (The Camel’s Back) duurde het tot eind vorig jaar voor Psapp met een opvolger kwam, What Makes Us Glow. Van die plaat komt het volgende nummer, maar dan in een live-sessie, waardoor eindelijk iets meer te zien is van band (met vrienden) en werkwijze.

Psapp-Seven (2013)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten