donderdag 28 augustus 2014

* Elvis Costello's dad s(w)ings! *













Ross McManus, wie kent hem niet? Nam rond 1970 een niet onverdienstelijke (zij het licht overbodige) plaat op met twaalf Elvis-covers, van ‘Heartbreak Hotel’ tot ‘Suspicious Minds’. En een single met de Beatles-song ‘The Long And Winding Road’, die U allicht gemist heeft, want uitgebracht onder het pseudoniem Day Costello. Maar meest bekend werd hij toch door zijn zoon Declan, alias Elvis Costello. Junior bleek met meer songschrijftalent gezegend dan paps. Maar senior was dan weer de betere danser, zoals hij in de jaren zestig liet zien met ‘If I Had A Hammer’, begeleid door The Joe Loss Orchestra.

Weet u gelijk van wie onze manager L.B. zijn dance-moves heeft afgekeken! Fijne bijvangst vandaag: een reclamespot met Ross McManus voor R Whites Lemonade (1973?)

Ross McManus overleed in 2011, twaalf dagen na zijn tweede vrouw Sara. Onbelangrijk detail? Niet voor SMoRaS! Noem het sentimenteel, wij geloven maar al te graag in "trouw tot in den doet". Catch-of-the-day is voor U dan wellicht de video met Declan en Ross samen in de Ray Charles-hit ‘Georgia On My Mind’. Ross ziet er hier trouwens uit als Randy Newman. Vader en zoon, “van alle markten thuis”. Laat dat nou precies de Van Dale-omschrijving zijn voor een McManusje-van-alles.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten